fbpx

Πώς θα επιλέξω το σωστό όνομα χώρου (domain name);

Η επιλογή ενός domain είναι συχνά ο πρώτος βραχνάς που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος με το ξεκίνημα μίας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Γιατί όμως η επιλογή ενός σωστού ονόματος είναι καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα εξέλιξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας; Φυσικά, η απάντηση και εδώ είναι το marketing.

Domain name

Domain name

Πάμε όμως να δούμε μερικά σημεία που θα πρέπει να προσέξει κάποιος για την κατοχύρωση ενός domain name.

1. Διαλέξτε ένα εύηχο domain name

Ένα εύηχο domain name είναι εύκολο να το αποστηθίσει κάποιος και να το θυμάται στην επόμενη του επίσκεψη. Προσπαθήστε να είναι χαρακτηριστικό και να προσδιορίζει αν είναι εφικτό την δραστηριότητα που πραγματεύεται ο ιστότοπός σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό με το άκουσμα κάποιος να μπορεί να το πληκτρολογήσει μόνο με έναν τρόπο. Για παράδειγμα: Πώς θα πληκτρολογούσατε ένα domain αν κάποιος σας έλεγε να επισκεφθείτε τον “παρτακιας”;

2. Διαλέξτε ένα σύντομο domain name

Ένα εύηχο domain name, συνήθως είναι ένα σύντομο domain. Προσπαθήστε η λέξη να είναι σύντομη, εύκολα πληκτρολογήσιμη και χωρίς εναλλακτικούς τρόπους γραφής. Δεν θα θέλατε ο δυνητικός επισκέπτης να πληκτρολογήσει λάθος τη διεύθυνση σας και πολύ χειρότερα να οδηγηθεί σε μία σελίδα πιθανού ανταγωνιστή.

3. Αποφύγετε αριθμούς και παύλες

Αν το domain name σας περιέχει αριθμούς και παύλες, τότε αυξάνετε τις πιθανές εκδοχές του και παράλληλα τις πιθανότητες μίας λάθος πληκτρολόγησης. Για να αποφύγετε την πιθανότητα χρήσης αριθμώς ή παυλών, θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύντομο και μονολεκτικό domain.

4. Διαλέξτε ένα domain που είναι διαθέσιμο και στα social media

Χωρίς διαθεσιμότητα στα social media θα βρεθείτε πολύ σύντομα σε αδιέξοδο όταν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τις αντίστοιχες σελίδες. Πριν προχωρήσετε στην κατοχύρωση του domain σας, ρίξτε μια ματιά για τη διαθεσιμότητά του στα social media. Όταν πραγματοποιήσετε την κατοχύρωση, προχωρήστε παράλληλα και στη δημιουργία των αντίστοιχων σελιδών στα social media για τη δέσμευση του ονόματός σας.

5. Κατοχυρώστε το domain σας σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και καταλήξεις

Αν προκύπτουν πολλοί συνδυασμοί που δεν μπορείτε να αποφύγετε, τότε φροντίστε να κατοχυρώσετε και αυτούς. Δεν θα θέλατε κάποιος ανταγωνιστής να είναι σε θέση να κατοχυρώσει μία εκδοχή του domain σας και με αυτό τον τρόπο να “κλέβει” επισκεψιμότητα από το διαδικτυακό σας τόποτε.

6. Κατοχυρώστε το domain σας στο όνομά σας

Ένα συχνό λάθος, είναι να αφήνουμε την κατοχύρωση του domain μας σε αναξιόπιστες εταιρείες του χώρου. Φροντίστε να κατοχυρώσετε το domain name σας σε δικό σας όνομα ώστε να είστε και ο κατά το νόμο ιδιοκτήτης του. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά των domain name που έχουν κατοχυρωθεί για λογαριασμό εταιρειών εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών τους.

Η BitMyJob έχει αναγνωριστεί ως επίσημος καταχωρητής από την Ε.Ε.Τ.Τ με αριθμό πρωτοκόλλου W684/20-03-12 και μπορείτε με ασφάλεια να κατοχυρώσετε το domain σας με οποιαδήποτε κατάληξη. Μάθετε περισσότερα εδώ