fbpx

Αποκαλύπτουμε τι τεχνολογία κρύβεται πίσω από το About You

Η About You είναι ένα κλασσικό παράδειγμα ηλεκτρονικού καταστήματος που κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία το παραδοσιακό με το ηλεκτρονικό marketing και να πλασάρει στην αγορά ένα άρτιο και τελευταίας τεχνολογίας project.

Το About You θα πρέπει να μας απασχολήσει ως ένα παραδειγματικό case study για το πώς πρέπει να είναι ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά και το πώς θα μοιάζουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα του μέλλοντος. Σε αυτό το άρθρο επιχειρούμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις τεχνολογίες που κάνουν το About You να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά καταστήματα, τεχνολογίες που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν και σε άλλες δημοσιεύσεις του Blog μας. Πριν όμως ξεκινήσουμε, ας μάθουμε λίγα πράγματα για το About You.

Η About You είναι μία γερμανική εταιρεία και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος στη χώρα μας λίγα λεπτά πριν την 28η Σεπτεμβρίου 2021, και επίσημα εισήλθε στην 24η αγορά της Ευρώπης, καθώς ήδη διατηρεί ηλεκτρονικά καταστήματα σε άλλες 23 χώρες (!!). Αυτή η επέκταση σε 24 ευρωπαϊκές αγορές ήρθε μέσα σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας, κάτι που δηλώνει την εξαιρετική δυναμική αυτής της εταιρείας στον χώρο των επώνυμων ενδυμάτων.

Υποδειγματικό Μαρκετινγκ

Η About You πριν την επίσημη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού της καταστήματος στη χώρα μας, προχώρησε σε ένα Pre-Launch που έδινε πρόσβαση μόνο σε συνδρομητές του Newsletter. Εκεί που ξεχώρισε όμως, ήταν για το εξαιρετικό μαρκετινγκ σε όλα τα διαθέσιμα μέσα, αφού έπαιζε κυριολεκτικά παντού εξάπτωντας την φαντασία των τηλεθεατών/ακροατών/αναγνωστών για το τι πραγματικά είναι αυτό το About You, αφού δεν δήλωναν για το περί τίνος πρόκειται. Μετά τα εξαντλητικά σποτ στην τηλεόραση, τα quiz στο Instagram και τις αντίστροφες μετρήσεις, το μυστήριο λύθηκε, όταν η εταιρεία λάνσαρε το ηλεκτρονικό κατάστημά της στις 28 Σεπτεμβρίου, γεγονός που οδήγησε σε μία εκρηκτική επισκεψιμότητα δείχνοντας στους επισκέπτες ότι πρόκειται για άλλο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων… ή μήπως όχι;

Τι κάνει το About You να ξεχωρίζει

Πέρα από την τεχνολογική αρτιότητα του About You που θα αναφερθούμε στη συνέχεια και το μάρκετινγκ που ήδη αναφερθήκαμε, το About You ξεχωρίζει και για την εμπορική του πολιτική. Έτσι, παρόλο που θα έχεις τη δυνατότητα να δεις περισσότερους από 400.000 κωδικούς ρούχων που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 1.000 επώνυμες εταιρείες, στο About You δεν θα λέγαμε ότι θα τους προμηθευτείς με την χαμηλότερη δυνατή τιμή της αγοράς. Αν δεν είναι όμως η τιμή που κάνει το About You να ξεχωρίζει, τότε τι είναι;

Το About You με τη χρήση της τεχνολογίας κατάφερε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρατηγική omnichannel προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Στις δεδομένες καινοτομίες του στην εμπορική πολιτική, εντάσσονται ότι δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής και έξοδα επιστροφής παραγγελιών αλλά και ότι υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής κάποιου προϊόντος (με επιστροφή χρημάτων) εντός 100 ημερών (!!) από την ημ.νια αγοράς.

Οι τεχνολογίες και τα features πίσω από το About You

Το About You έρχεται αξιοποιώντας όλες τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες στο eCommerce. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε τις σημαντικότερες, και αυτές που το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα του είδους.

Αρχιτεκτονική headless

Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφτεί για την αρχιτεκτονική headless, η οποία πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των σύγχρονων ηλεκτρονικών καταστημάτων και αυτών που σέβονται τον εαυτό τους. Ίσως την έχεις ακούσει και ως Progressive Web App (PWA), μία σειρά άρθρων που έχουν γραφτεί και στο blog μας αλλά και στο λανσάρισμα του πρώτου ελληνικού ηλεκτρονικού καταστήματος σε PWA που δημιούργησε εξ’ολοκλήρου η BitMyJob και παρουσίασε στην eCommerce and Digital Marketing Expo στο Ζάππειο το 2019.

Αυτή η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείπει από το About You, κάτι που και ένας άπειρος σχετικά χρήστης μπορεί να διαπιστώσει από τα πρώτα κλικ στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Μία ομαλή (smooth) και απροβλημάτιστη περιήγηση που αφήνει μία ωραία αίσθηση και κερδίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών να προχωρήσουν σε μία διαδικτυακή αγορά.

Ελαστική Αναζήτηση (Elastic Search)

Το μέλλον της τεχνολογίας αναζήτησης στο eCommerce έχει υϊοθετηθεί πλήρως από την About You, όπου φυσικά δεν παρέλειψε να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνολογία της ελαστικής αναζήτησης. Έτσι, κατάφερε να προσφέρει μία αποτελεσματική και γρήγορη αναζήτηση προϊόντων και εταιρειών, με σχετικούς όρους και προτεινόμενα λήμματα αναζήτησης.

Βελτιστοποιημένες προτάσεις προϊόντων

Σε έναν Κολοσσό του eCommerce δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε διάφορες λειτουργίες του ηλεκτρονικού καταστήματος. Έτσι, θα διαπιστώσουμε ότι όσο περισσότερο περιηγούμαστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο αυτό θα προσαρμόζεται στα “μέτρα” μας και θα μας προτείνει προϊόντα που είναι περισσότερο πιο πιθανό να προχωρήσουμε στην αγορά τους. Η λεγόμενη προσωποποίηση (personalization) έχει ξεχωριστή σημασία για το About You, γεγονός που του προσδίδει μεγαλύτερο ρυθμό μετατροπών αποδεδειγμένα.

Shop the Look

Η σύγχρονη προσέγγιση του μαρκετινγκ που θέλει να μην αγοράζουμε στην ουσία προϊόν, αλλά την ιδέα, παίρνει σάρκα και οστά στο About You. Ετσι, προτείνει έτοιμα look με σχετικά προϊόντα για όλα τα γούστα και τα στυλ εμφανίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ταυτιστείς με ένα από τα προτεινόμενα Look, είτε πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας είτε για πιο συντηρητικές εμφανίσεις.

Μοναδικά άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν το About You ξεχωριστό

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά λέει ο σοφός λαός μας, και έχει δίκιο. Στο About You, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι όταν κληθείς να κάνεις κάποια ενέργεια, για παράδειγμα να προσθέσεις ένα προϊόν στο καλάθι. Τότε θα δεις να ενεργοποιούνται όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που θα φροντίσουν αν σου θυμίσουν κάθε φορά το πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρώσεις την αγορά σου, κάτι που αδιαμφισβήτητα είναι το πολυτιμότερο αγαθό ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.
Ένα αξιοζήλευτο Mega Menu, μία άκρως λειτουργική σελίδα προσφορών, μία σελίδα κατηγορίας με σωστά δομημένα φίλτρα προχωρημένης αναζήτησης και μία σελίδα προϊόντος με πλούσιο και ουσιώδες φωτογραφικό υλικό, έρχονται να κλείσουν την παρουσίαση ενός αξιοθαύμαστου case study που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα ηλεκτρονικών καταστημάτων και μαρκετινγκ για το μέλλον.

Θαυμάστε το στο: https://www.aboutyou.gr/

Ήξερες Ότι

Η BitMyJob εξειδικεύεται στη συμβουλευτική και την κατασκευή Premium ηλεκτρονικών καταστημάτων από το 2008 και είναι στελεχωμένη από έμπειρους μηχανικούς λογισμικού που ενημερώνονται διαρκώς με την τελευταία τάση στο eCommerce παγκοσμίως. Έτσι, είναι σε θέση να σου προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις eCommerce, να προτείνει την κατάλληλη πλατφόρμα eCommerce για τις ανάγκες σου και να αναδείξει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία για να καταφέρεις να έχεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει κάποιο από τους Κολλωσούς του eCommerce. Χρειάζεται απλά να εστιάσεις στη σωστή κατεύθυνση και να συμβουλευτείς τους κατάλληλους ανθρώπους για το επόμενο σου βήμα. Συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος eCommerce θα επικοινωνήσει μαζί σου για να συζητήσετε περισσότερα για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα.