Partakias.gr

PWA για υψηλές επιδόσεις Magento mobile

Λίγα λόγια για το brand

Μια ομάδα νέων και διορατικών ανθρώπων συνασπίστηκε για να προσφέρει ξεχωριστές υπηρεσίες στη διαδικτυακή πώληση προϊόντων. Μας ανατέθηκε ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και στη λειτουργικότητα και με μοναδικό σκοπό την γρήγορη και εύκολη πώληση προϊόντων από όλα τα διαθέσιμα κανάλια πωλήσεων της ελληνικής αγοράς. Πρόκειται για ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο brand που έχει πάντα ως στόχο να διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα εργαλεία πωλήσεων της παγκόσμας αγοράς.

  • Στρατηγική

    Magento

pwa-partakias-1

Μερικές από τις προκλήσεις

Η εμπιστοσύνη του Partakias προς την εταιρεία μας και οι υψηλές απαιτήσεις του έργου, δεν άφηναν περιθώρια για ολιγωρίες και λάθη. Έπρεπε να επιλεχθεί η κατάλληλη αρχιτεκτονική και οι βέλτιστες τεχνολογικές λύσεις ώστε να υποστηριχθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το έργο. Οι χιλιάδες κωδικοί προϊόντων, οι εξωτερικές ενσωματώσεις με τρίτα εργαλεία όπως το ERP και οι απαιτήσεις για πολλαπλά κανάλια πώλησης (omni-channel), πρόσθεταν ένα μεγάλο βάρος στο συνολικό performance του Magento. Αποδεχθήκαμε την πρόκληση και σχεδιάσαμε ένα σύστημα αντάξιο των προσδοκιών του brand.

pwa-partakias-2

Η πρόταση μας

Σχεδιάσαμε μία αρχιτεκτονική προσαρμοσμένη στο επιχειρηματικό μοντέλο του brand και επιστρατέψαμε όλες εκείνες τις τεχνολογίες που θα δώσουν υψηλές επιδόσεις και μέγιστη λειτουργικότητα. Οι υψηλές απαιτήσεις του brand δεν μας άφησαν επιλογή. Έπρεπε να επιλέξουμε μία πλατφόρμα που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει των προσδοκιών, και αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Magento. Η επιλογή του Magento θα μπορούσε με σιγουριά να μας δώσει τη σταθερότητα και την ευελιξία που απαιτούνταν σε αυτό το έργο.

pwa-partakias-3

Αρχιτεκτονική
Nginx/Varnish/Redis

Αναπτύξαμε την πλατφόρμα σε Magento 2.3 αξιοποιώντας τη νεοσύστατη και εξαιρετικά γρήγορη PHP 7.2. Έτσι δώσαμε την βέλτιστη λύση στην επεξεργασία των αιτημάτων όπου και με την προσθήκη του Nginx σε ρόλο εξυπηρετητή, απογειώσαμε τις επιδόσεις. Για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και να διευκολύνουμε πιο πολύ το έργο του Nginx, προσθέσαμε ως ενδιάμεσο εξυπηρετητή την τεχνολογία Varnish και καταφέραμε να μειώσουμε τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο απόκρισης (TTFB). Ο συνδυασμός Nginx και Varnish αξιοποιώντας παράλληλα το multi-storing του Magento, είναι μία τεχνογνωσία που είμαστε περήφανοι να κατέχουμε καθώς η σωστή συνεργασία αυτών των τεχνολογιών θεωρείται ως η βέλτιστη τεχνολογικά λύση για το Magento και λίγες εταιρείες έχουν καταφέρει να την αξιοποιήσουν. Τέλος, η τεχνολογία Redis σε ρόλο Session caching συμπλήρωσε τη νικητήρια τριάδα σε επίπεδο αρχιτεκτονικής.

Magento-Partakias-Topology

Στην mobile έκδοση του έργου, η ομάδα ανάπτυξης εστίασε στην υλοποίηση ενός Progressive Web App (PWA). Αυτή η προσέγγιση διαχωρίζει το backend από το frontend με το Magento να διαχειρίζεται μόνο τα δεδομένα και τη λογική ενώ το frontend να βασίζεται σε React για μία ξεχωριστή εμπειρία προς τον χρήστη. Το αποτέλεσμα ήταν η εξαιρετικά σημαντική αύξηση των μετατροπών αλλά και ένα ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό marketing αφού ένα PWA δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ένα Native App. Ενδεικτικά, το γεγονός ότι ο πελάτης ήταν σε θέση να τοποθετήσει ένα εικονίδιο για γρήγορο άνοιγμα στο κινητό του αλλά και η δυνατότητα του διαχειριστή για Push Notifications, έδωσαν μία άλλη δυναμική στις πωλήσεις αλλά και ένα ακόμη εργαλείο marketing στην ομάδα μας.

Product Information Management (PIM) & Order Management System (OMS)

Στην οργάνωση του περιεχομένου λόγω του μεγάλου αριθμού προϊόντων, επιλέχθηκε το νεοσύστατο PIM από την Akeneo, μία τεχνολογία που σου επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση του περιεχομένου προϊόντων με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Στη διαχείριση της αποθήκης επιλέχθηκε το OMS, μία τεχνολογία που στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελιών υποστηρίζοντας όλα τα διαθέσιμα δυνατά κανάλια πωλήσεων, αφήνοντας στο CLOUD ERP της BMIND το δύσκολο έργο της τιμολόγησης.

Τι πετύχαμε

01

10x

γρηγορότερη απόκριση από άλλα Magento της αγοράς

03

5x

γρηγορότερη απόκριση από άλλα Magento της αγοράς

02

400%

γρηγορότερη απόκριση από άλλα Magento της αγοράς

Ας συνεργαστούμε!

Θες το επόμενο
case study να είναι το δικό σου;