fbpx

Τέλος εποχής για το Magento 1 μέχρι τον Ιούνιο του 2020

Το 2020 είναι ένα έτος με πολλές καινοτομίες στον τομέα του eCommerce και με την Adobe να καταφέρνει να ηγείται για ακόμη μία χρονιά ενισχύοντας το Magento 2. Ο πλήρης προσανατολισμός της όμως στο Magento 2, ενισχύεται από την απόφασή της να διακόψει κάθε τεχνική υποστήριξη και τις ενημερώσεις του Magento 1. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό για τους κατόχους του Magento 1;

Η Adobe από τον Σεπτέμβρη του 2018 είχε ανακοινώσει την επιθυμία της να σταματήσει την υποστήριξη του Magento 1, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους κατόχους της πλατφόρμας να αναβαθμιστούν στο Magento 2. Στο Magento Live 2019 που διεξήχθη στο Άμστερνταμ και που η ομάδα της BitMyJob βρέθηκε σε αυτό το συνέδριο, η Adobe ανακοίνωσε την οριστική παύση υποστήριξης τον Ιούνιο του 2020. Μεταξύ άλλων έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες μετάβασης στο Magento 2 και η ομάδα μας είναι πλέον η κατάλληλα καταρτισμένη για μία ασφαλής μεταφορά των δεδομένων σας στο νέο Magento 2.

Τι θα συμβεί όμως με όσους δεν καταφέρουν να αναβαθμίσουν εγκαίρως στο Magento 2; Οι πραγματικές συνέπειες θα φανούν λίγους μήνες μετά την παύση υποστήριξης της Adobe, αφού η παύση των ενημερώσεων ασφαλείας και της τεχνικής υποστήριξης θα επηρεάσει την εύρρυθμη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Όλο και περισσότερα προβλήματα τεχνικής φύσεως θα παρουσιάζονται χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες οι απαραίτητες διορθώσεις. Μέχρι και το τέλος του 2020 αυτά τα προβλήματα θα είναι ιδιαίτερα αισθητά στους κατόχους Magento 1, δυσχεραίνοντας την όποια προσπάθεια τότε για μετάβαση στο Magento 2.

Πέρα όμως από την παύση των τεχνικών ενημερώσεων (που για εμάς είναι το σημαντικότερο), η κίνηση της Adobe να απενεργοποιήσει κάθε extension που βρίσκεται στο Marketplace της και αφορά το Magento 1 θα αφήσει την πλατφόρμα χωρίς ουσιαστικά να είναι εφικτή κάποια επιπρόσθετη λειτουργικότητα.

Αν δεν έχετε προγραμματίσει κάποια μετάβαση, τα καλά νέα είναι ότι ακόμη υπάρχει χρόνος και με την κατάλληλη και έμπειρη ομάδα είναι εφικτή μία ομαλή και χωρίς προβλήματα μετάβαση. Η ομάδα της BitMyJob είναι εξειδικευμένη σε Migration δεδομένων από Magento 1 σε Magento 2 καθώς έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δεκάδες έργα. Μην αφήνετε τα δεδομένα σας στην τύχη, είναι εφικτή η ασφαλής μεταφορά προϊόντων, πελατών και παραγγελιών από την παλιά σας πλατφόρμα στη νέα, χωρίς την παραμικρή απώλεια. Με σωστό πλάνο και έγκαιρο προγραμματισμό, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της BitMyJob μπορούν να προσφέρουν μία ασφαλής μετάβαση στη νέα σας πλατφόρμα.


Μιλήστε μας για το Project σας