fbpx

Τέλος στο Magento 1 επίσημα και από την Paypal

Με προσωπική αλληλογραφία η Paypal προτρέπει τους συνεργάτες της σε Magento 1 να κινηθούν γρήγορα στην αλλαγή της πλατφόρμας τους σε Magento 2 με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συναλλαγών μετά την 30η Ιουνίου. Είναι ένα επιπρόσθετος πονοκέφαλος για τους κατόχους Magento 1 αφού το Paypal αφήνει το ενδεχόμενο να αποκλείσει εντελώς τις πλατφόρμες σε Magento 1 μετά από κάποιους μήνες.

Στην ίδια αλληλογραφία επισημαίνονται οι κίνδυνοι που θα προκύψουν από συναλλαγές σε Magento 1 μετά την 30η Ιουνίου, όπου σύμφωνα με την Paypal οι σημαντικότεροι είναι οι ακόλουθοι:

• Ο ιστότοπός δεν θα πληροί πλέον τις απαιτήσεις 6.1 και 6.2 του Προτύπου Ασφάλειας Δεδομένων (DSS) PCI, το οποίο προβλέπει αυστηρή συμμόρφωση με την υποχρέωση εφαρμογής όλων των ενημερώσεων κώδικα ασφάλειας που παρέχει ο προμηθευτής

• Δεν θα δημιουργηθούν νέες αναβαθμίσεις κώδικα ή ενημερώσεις κώδικα ασφάλειας και ο ιστότοπός ενδέχεται να υποβαθμιστεί και να καταστεί ασταθής

• Επεκτάσεις ή λειτουργικότητες προσθήκης (plug-in) ενδέχεται να τεθούν εκτός λειτουργίας ή να καταστούν μη διαθέσιμες

• Ο ιστότοπος  θα είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους ασφάλειας και θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα παραβίασης δεδομένων λογαριασμού

Μετά την ανακοίνωση της Paypal, η μετάβαση σε Magento 2 είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, καθώς εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα από την παύση υποστήριξης του Magento 1 θα είναι ορατά από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Paypal

Τέλος κύκλου ζωής της πλατφόρμας Magento 1.x.

Αγαπητέ/-ή xxx,

Στην PayPal, η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας, τόσο για τους δικούς μας πελάτες όσο και για τους δικούς σας, μιας ασφαλέστερης πλατφόρμας για την προστασία των προσωπικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων των πελατών σας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας στις πιο πρόσφατες και πιο ασφαλείς πλατφόρμες για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος επεξεργασίας πληρωμών.

Η Magento, μια εταιρεία της Adobe, ανακοίνωσε επισήμως ότι όλες οι εκδόσεις της εμπορικής πλατφόρμας της Magento 1.x (εκδόσεις Enterprise και Open Source) θα ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους στις 30 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τα αρχεία μας, ενδέχεται να επεξεργάζεστε συναλλαγές υπηρεσιών πληρωμής σε πλατφόρμα Magento 1.x και απαιτούνται άμεσες ενέργειες από μέρους σας.

Πώς επηρεάζεστε από την αλλαγή;

Πρέπει να μεταφέρετε τον ιστότοπο εμπορίου σας από την πλατφόρμα Magento 1.x στην πλατφόρμα Magento 2 ή σε άλλη πλατφόρμα έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Δεδομένου ότι η επίσημη υποστήριξη της πλατφόρμας Magento 1.x παύει μετά τις 30 Ιουνίου 2020, η εκτέλεση εφαρμογών Web και λογισμικού από αυτήν την πλατφόρμα, μετά την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου 2020, θα συνεπάγεται αρκετούς κινδύνους:

• Ο ιστότοπός σας δεν θα πληροί πλέον τις απαιτήσεις 6.1 και 6.2 του Προτύπου Ασφάλειας Δεδομένων (DSS) PCI, το οποίο προβλέπει αυστηρή συμμόρφωση με την υποχρέωση εφαρμογής όλων των ενημερώσεων κώδικα ασφάλειας που παρέχει ο προμηθευτής

• Δεν θα δημιουργηθούν νέες αναβαθμίσεις κώδικα ή ενημερώσεις κώδικα ασφάλειας και ο ιστότοπός σας ενδέχεται να υποβαθμιστεί και να καταστεί ασταθής

• Επεκτάσεις ή λειτουργικότητες προσθήκης (plug-in) ενδέχεται να τεθούν εκτός λειτουργίας ή να καταστούν μη διαθέσιμες

• Ο ιστότοπός σας θα είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους ασφάλειας και θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα παραβίασης δεδομένων λογαριασμού

Ποιες ενέργειες απαιτούνται;

Πριν από τις 30 Ιουνίου 2020, πρέπει να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας:

Στην πλατφόρμα Magento 2

• Προμηθευτές PayPal – Ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα για προγραμματιστές της Magento για να ρυθμίσετε τις μεθόδους πληρωμής PayPal.

• Προμηθευτές Braintree – Ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα για προγραμματιστές της Magento για να ρυθμίσετε τις μεθόδους πληρωμής Braintree.

Ή

Σε μια εναλλακτική λύση πλατφόρμας. Επισκεφτείτε τη σελίδα με τους συνεργάτες μας για να δείτε έναν κατάλογο με τους παρόχους ολοκληρωμένων συστημάτων και τους παρόχους εμπορικών λύσεων.