fbpx

Magento Live 2019 – Amsterdam

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η ομάδα της BitMyJob βρέθηκε στο Amsterdam για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση αφιερωμένη στο Magento. Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην κορυφαία γιορτή της Adobe, μία γιορτή αφιερωμένη στην μεγαλύτερη eCommerce πλατφόρμα παγκοσμίως. Το Magento Live Europe 2019 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κορυφαίες εταιρείες του χώρου τόσο στον τομέα του eCommerce όσο και στο digital marketing.

Η BitMyJob εκπροσώπησε τη χώρα μας με τρεις Full Stack Developers όπου παρακολούθησαν πολλαπλές διαλέξεις γύρω από τις νέες καινοτομίες του Magento και τις τάσεις του eCommerce. Σας μεταφέρουμε μερικές από τις εμπειρίες μας και τις τάσεις για το 2020!

Ένας έξυπνος Page Builder προσανατολισμένος να πουλάει

Από τη νέα έκδοση του Magento Commerce 2.3.3 υποστηρίζεται ο νέος Page Builder που φέρνει επανάσταση στο Content Management αλλά και στο Marketing γενικότερα. Τώρα πιο εύκολα από ποτέ, ένας απλό χρήστης είναι σε θέση να στήσει πολλαπλές σελίδες απευθείας στο Magento με drag & drop ενώ παράλληλα με ενσωματωμένα εργαλεία marketing είναι εφικτό να διαχωρίσει το κοινό ανάλογα με τις τάσεις του! Πώς θα σας φαινόταν να είχατε διαφορετική σελίδα που θα διαμορφώνεται δυναμικά ανάλογα με τις συνήθειες του επισκέπτη; Τώρα είναι εφικτό με το Magento!

Τα Progressive Web Apps (PWA) είχαν την τιμητική τους

Όλο το συνέδριο ήταν προσανατολισμένο σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση που αναμένεται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και δεν είναι άλλο από το PWA. Με το μεγαλύτερο ποσοστό επισκέψεων και αγορών να προέρχεται από τις κινητές συσκευές, ο προσανατολισμός του Magento είναι στο πώς μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία του χρήστη στις συσκευές mobile. Φυσικά τα κατάφερε με την υϊοθέτηση του PWA Studio, ένα εργαλείο που κάνει πλέον πραγματικότητα τη δημιουργία PWA σε Magento. Τι είναι όμως το PWA; Φανταστείτε μία εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο, χωρίς όμως να είναι εφαρμογή! Μπορεί να αξιοποιήσει τις σημαντικότερες λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου (κάμερα, GPS, μικρόφωνο, κλπ) και μπορεί να προσφέρει μία τεράστια ταχύτητα και άριστη εμπειρία αγορών στον χρήστη.

Η BitMyJob είναι από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που εφάρμοσε στην πράξη το PWA και αξιοποίησε τις δυνατότητές του. Κατάφερε να υλοποιήσει μία ελληνική έκδοση για το Partakias.gr και να προσφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υψηλές επιδόσεις για τους επισκέπτες στο Magento mobile.

Adobe Sensei – Τεχνητή Νοημοσύνη αποκλειστικά για Magento

Με την ανακοίνωση του Adobe Sensei τα πάντα αλλάζουν για τις αγορές όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα. Στο Magento Live 2019 η Adobe ανακοίνωσε το νέο σύστημα μηχανικής εκμάθησης (machine learning) που ανέπτυξε και είναι σε θέση πλέον να αναλύσει τις συνήθειες των καταναλωτών και να κάνει έξυπνες προτάσεις προϊόντων με σκοπό τη μεγιστοποίηση των μετατροπών. Το Adobe Sensei πρόκειται να κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2020 και αναμένεται να δώσει μία νέα διάσταση στη διαδικτυακή πώληση προϊόντων αφού προβλέπεται σε επόμενες αναβαθμίσεις του Sensei να προστεθούν δυνατότητες όπως έξυπνη αναζήτηση προϊόντων, προσωποποιημένη σχεδίαση ανάλογα με τις προτιμήσεις, κ.λ.π. Τέλος, αναμένεται να δώσει εξαιρετικά σημαντικά στατιστικά στοιχεία στις ομάδες marketing όπως ανάλυση συμπεριφοράς αγοραστή, αγοραστικές τάσεις βασισμένες στη συμπεριφορά, κλπ.

Adobe Stock – Μία πλούσια βιβλιοθήκη στα χέρια των Content Manager

Όλα πάνε στο Cloud, και η Adobe φροντίζει να ενσωματώσει στο Magento ένα από τα δυνατότερά της εργαλεία στην αγορά. Μια πλούσια τράπεζα φωτογραφιών ενσωματωμένη στο Media Gallery του Magento με σκοπό να είναι διαθέσιμες προς χρήση εντός των καταστημάτων. Ήμασταν σε θέση να δούμε ένα γρήγορο demo αυτής της λειτουργικότητας και ενθουσιαστήκαμε από την ταχύτητα αναζήτησης και το πλήθος του υλικού.

Επίσημα το τέλος του Magento 1 μέσα στο 2020

Ένα από τα άσχημα νέα για όσους δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στο Magento 2, ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Adobe ότι θα πάψει να υποστηρίζει το Magento 1 μέχρι τον Ιούνιο του 2020! Αυτό θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα ηλεκτρονικά καταστήματα σε Magento 1 που δεν φρόντισαν εγκαίρως να προσαρμοστούν και να αναβαθμίσουν σε Magento 2! Η BitMyJob κατέχει τη τεχνογνωσία για μία σωστή και ασφαλής μετάβαση (migration) από το Magento 1 στο Magento 2, και εξειδικευμένο προσωπικό είναι στη διάθεσή σας ώστε να σας ενημερώσει, να προετοιμάσει και να πραγματοποιήσει μία ομαλή μετάβαση σε Magento 2 χωρίς την παραμικρή απώλεια δεδομένων. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Magento Commerce 2.3.3 – Νέα για τους developer

Ξεκινώντας από τη νέα έκδοση του Magento, μας ανακοινώθηκε η υποστήριξη της τελευταίας έκδοσης PHP 7.3.x αλλά και του νέου Varnish 6.2.0! Με πολλές νέες βελτιώσεις σχετικές με το Elastic Search αλλά και το εσωτερικό σύστημα αναζήτησης καθώς και την επεκτασιμότητα της GraphQL, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η αναβάθμιση στην έκδοση 2.3.3. Επιπρόσθετα, στη νέα έκδοση συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 75 αναβαθμίσεις ασφαλείας.